Мълниезащита
Мълниезащита

Мълниезащита

Гарантира защита от явления с инцидентен характер в резултат на преки или вторични попадения на мълнии, които водят до неблагоприятни последствия върху хора и материални ценности. 

Чрез изграждането на мълниеуловители, токоотводи и заземители се осигурява бързото отвеждане енергията на мълнията в земята. 

  

Конвенционалната мълниезащита се изгражда от мълниеприемни пръти, въжета и комбинация от тях на принципа на Фарадеевия кафез и Франклиновия прът. Това е най-старата позната на човечеството мълниезащита, доказала се през времето и залегнала в основата на съвременните международни и европейски стандарти за мълниезащита.

Изолирана мълниезащита

Изолираната мълниезащита е част от конвенционалната мълниезащита и служи за осигуряване на необходимите изолационни отстояния спрямо защитаваните обекти. Тя представлява модулна система от висококачествени диелектрични материали, монтажни диелектрични пръти, щанги и др., служещи за монтаж на мълниеприемни пръти и въжета, монтирани изолирано до или върху защитавания обект.

 

Активната защита е един много добър вариант за защита от мълнии на сгради със съвременна, раздвижена архитектура, както и на промишлени халета и открити пространства с големи площи, за които направата на конвенционална мълниезащита е трудоемка и многократно по скъпа.

                Принципите на използване, техническите изисквания и параметри на мълниеприемниците с изпреварващо действие се посочват от завода производител. Радиусът на защита R (m) зависи от времето на изпреварване Т(µs), активната височина на мачтата h(m) и нивото на защита на обекта. В Република България използването им се регламентира от Наредба №4/22.12.2012г “Мълниезащита на сгради, външни съоръжения и открити пространства” и БДС EN 62305.

Специални оферти

index.php/projects/offers

Презентация SKYL

Наши партньори

Меню Услуги

Карта

Свържи се с нас

  • +359 2 417 70 34
    Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Пълна информация, за контакти можете да получите в "Свържи се с нас". В контактната форма можете да отправите Вашите въпроси.